HATODIK NAPON

HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

2013. júli. 03-án volt a premierje a MAGÁNYOS LOVAS filmnek, melyet korábban a nigredo-val kapcsolatban mutattam be a STOKER ÉS ALICE ŰR-EGE cikkben.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/kicsi/karib_tenger_2_-_maganyos_lovas.jpg?46889081
A fehér lovat a filmben az indiánok Szellemlónak hívják, ami átvisz a túloldalra. A ló szerint a Magányos lovas Szellemharcos, aki járt a túlvilágon, de visszajött.
A fehér kalapos lovast a fehér ló jelöli ki visszatérésre.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek.jpg?30913868
A MAGÁNYOS LOVAS 33-as évben, vagyis 1933-ban indul San Franciscóban a Golden Gate (Aranykapu) hídnál, ahol egy vörös lufi óriáskerékről (szerencsekerék) való elengedését mutatták be.
A kerék előtt elsétál a kis fekete maszkos gyermek, aki betér a kiállításra, ahol a megvénült Johnny Deppet láthattuk Tonto szerepben.
Tonto a kis maszkos popcornját, melyen egy vörös elefántot láthattunk (Jupiter/Ganesha), elcseréli egy kisegérre.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_1.jpg?95964970
Miután Tonto elmondja a kis gyermeknek, hogy a maszkot sose vegye le (több filmben megjelenik), visszaugrik az idő 64 évvel 1869-be, vagyis a film premierjétől 144 évre.
Johnny Depp épp a film premierje előtti hetekben nyilatkozta, hogy a bal szemére szinte teljesen megvakult. Hórusz, kinek száma a 64, Szét-el vívott csatája közben vesztette el bal szemét, így a filmben szereplőkkel nyilvánvaló Johnny Depp feltámadó Hórusz játéka.
Mivel itt a sírból kikelés jelenik meg, behelyezem, hogy a sopronbánfalvi régi temetőben, a Pálos kolostor erdejénél ANTON SUMMER sírja is épp 1869-es, melyről már többször is írtam, mint pl. a RÓMAI PÉTER, VAGYIS FERENC PÁPA cikk alján.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/anton_summer_sirja_-_sopronbanfalva.jpg?73487366
1869-ben a film a vasút építésével indul, és egy vonaton jelenik meg a későbbi Magányos lovas és Tonto. A vonaton van egy Jesus és Betlehemi láncnak nevezi a lovas a rabláncot. A lovasnál hallhatjuk, hogy betérünk az oroszlán barlangjába. Ha az égre tettek utalást a filmkészítők, akkor itt megjelenhet a Nap és az Oroszlán csillagkép.
A Nap július 23. és augusztus 23. között halad át az ekliptika Oroszlán szakaszán, azonban csak augusztus 11. és szeptember 16.  között tartózkodik az Oroszlán csillagképben.
Vagyis augusztus 11-től, amikor pl. a PACIFIC RIM/TŰZGYŰRŰ film is indul ( TŰZGYŰRŰ ÉS PORTÁL-1 ).
A MAGÁNYOS LOVAS-t július 03-án mutatták be, amikor a Szíriuszról elnevezett KUTYA-NAPOK indulnak, egészen augusztus 11-ig bezáróan.
Voltaképp Johnny Depp filmbeli neve, a Tonto is érdekes egy név, hiszen egy “n” betű betoldásával alakult a TOTO-ból Tontóvá. Toto pedig a kutya az Ózban Dorothy mellett a sárga úton.
Kiemeltem a filmből a természet rendjének felborulását, ugyanis Johnny Depp ezt háromszor is elismétli, gondolom nem véletlenül.
Miután bemennek RED/VÖRÖS-höz, akit a bankárcsaládból származó Helena Bonham Carter alakított, Johnny Depp madárkalitkába zárja magát, mert fél a macskától. Tulajdonképp az oroszlán is macskaféle, de itt egy fehér kiscicáról van szó. A macska a kapu őre, a fehér pedig a tisztaságé, Johnny Depp/Tontóról pedig épp a kupiban Rednél, a paráználkodás helyén derül ki, hogy bizony ismerős, vagyis betér néha egy kis időtöltésre.
Másodszor akkor billen ki a természet egyensúlya Tontónál, mikor a fehér lóról kiderül, hogy iszákos. Éppen ez előtt hallhatjuk az ÍTÉLET NAPJA ELJÖVETELÉT, utána pedig a folyók vörössé válását, persze a filmkészítők csak véletlenül vagdossák össze ezeket a szólásokat.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_2.jpg?26444075
Helena Bonham Carter élete párja egyébként Tim Burton, aki Johnny Deppel készítette az ALICE CSODAORSZÁGBAN-t, a HALOTT MENYASSZONY-t, stb-t, legutóbb 2012-ben pedig a kutyás FRANKENWEENIE-ben mutatott be feltámadást, nekidöntötte az óriásteknőst (világ) az óriáskeréknek és lángba borította a szélmalom 4 keresztet formázó lapátját.
A R.I.P felirat ugyanúgy megjelenik a FRANKENWEENIE-ben, mint Anton Summer sírján, vagy épp a 2013. júliusi R.I.P.D.-nél, ugyanis NYUGODJÉK BÉKÉBEN a jelentése. És mindegyik a visszatérés üzenetét hordozza.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/frankenweenie_kepek.jpg?88146992
A MAGÁNYOS LOVAS-ban a természet egyensúlyának kibillenését akkor hallhatjuk harmadszor, mikor az óránál előmásznak a skorpiók, melyek rámásznak a nyakig földbe temetett Tontóra és a lovasra. Az órán egy mozdony látható, a film végén pedig bemutatják vele a 109-et, a Meru-hegyet. A skorpiót pedig megeszi a nyúl a film végén.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_3.jpg?13010636
A Nyúl csillagkép (Lepus) az Orion alatt és a Szíriusz előtt helyezkedik el, a kínai zodiákusban a Nyúl pedig a Halaknak felel meg.
A Skorpió csillagkép pedig a galaxis szívénél található, amelyre rányilaz a fehér lovas Nyilas, ahogyan a skorpiókat is a fehér ló nyalja le és eszi meg a lovasról.
http://4.bp.blogspot.com/-QBQ0XgIm_vA/UdGv499mFvI/AAAAAAAAbNs/5fL_xCFxUlk/s400/lepus+dog+orion.jpghttp://2.bp.blogspot.com/-jm0B8Gp32qI/UdHbhfdndHI/AAAAAAAAbRU/DnBMTFlIOX8/s320/orion+as+a+cup.jpg
A filmben, melyben a föld alá temetés, a feketeség, a halál és az abból való feltámadás jelenik meg, bemennek egy ezüstbányába (ezüst a Hold féme), ahol bemutatásra kerül egy spirál.
Az első ember lámpájának fénye kialszik Tonto segítségével, miután még két személy (egyik Ray/Sugár) bemegy a sötét barlangba/bányába, ahol megjelenik az odaát is járó lovas, Tontó és szó szerint a fekete madár, mint a nigredónál. A film végén a ló neve viszont Silver, azaz Ezüst lett.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_4.jpg?47748189
Elérkeznek szereplőink a Jupiter vonat eseményéhez, ahol a Jupitert Tom Wilkinson vezeti, akit Tom Cruise oldalán láthattunk a Valkűrben.
A mitológiában a valkűrök feladata az volt, hogy kiválasszák a csatában elesettek közül a leghősiesebbeket, és a Valhallába vigyék őket, hogy einherjarok legyenek belőlük. Az einherjarokra Odinnak volt szüksége, hogy az oldalán küzdjenek a világvégén (Ragnarök) elkövetkező előre megjósolt csatában.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Valk%C5%B1r
Tom Cruise a MISSION IMPOSSIBLE: FANTOM PROTOKOLL-ban volt Jupiter, melyben megfújták a kürtöt is.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_5.jpg?85945655
Nos Tom Wilkinson lekapcsolja a Jupiter mozdony szerelvényeit, amikor Tonto hátranéz és meglát egy 33 fokos létrát.
Tonto ekkor a másik szerelvényen van, amely ezüstöt szállított, de a Hold fémét ekkor már lekapcsolták a hátramenetes vonat szerelvényeiről.
Nos Tonto mászik a 33-as létrán az ég felé, a Jupiter mozdony szerelvényein ekkor pedig látható Butch és a lovas.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_6.jpg?83607712
Butch Cavendish szerepében egyébként William Fichtner látható, aki a MAGÁNYOS LOVAS premierje után 1 hónappal az ELÍZIUM-ban látható JC szerepben. A két film közti kapcsolat nyilvánvaló.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_7_-_william_fichtner.jpg?38096183
Az Elíziumban William Fichtner voltaképp Jodie Foster mellett látható, akivel közös filmjük az 1997-es CONTACT/KAPCSOLAT volt, melyben Jodie csillagkapun lépett át, mely a PARADICSOM KAPUJÁBAN1-ben szerepelt. Őszintén szólva a cikk írásakor még nem sejtettem, hogy következő közös filmjük ELÍZIUM/PARADICSOM lesz. A KAPCSOLAT másik szereplője és az aug. 11-én induló PACIFIC RIM közti kapcsolatot pedig a TŰZGYŰRŰ ÉS PORTÁL-1 és a TŰZGYŰRŰ ÉS PORTÁL-2-be helyeztem William Fichtner másik filmjével.
Visszatérve a MAGÁNYOS LOVAS filmre, Tonto felfelé mászik a 33-as létrán, amellyel végül hidat hoz létre a Jupiter lekapcsolt szerelvényeivel. Amint átlép, egy fenyő lerombolja a hidat.
Ami mindenképpen lényeges, hogy Tonto 64 év múlva zajló visszaemlékezésének jelenetét úgy zárják, hogy Tonto felkapja az utazóbőröndjét, a halott madár lekerül a fejről, mivel az már feltámadt, Tonto pedig kámforrá válik, mikor elrepül a madár. Tonto a madár csőrébe korábban a vörös elefántos popcornt tömögette.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_8.jpg?92377619
Tulajdonképpen Jim Carrey és a többiek is ezt a létrás, kundalínis, DNS-es, 33-as, 23-as játékot mutatják be, amely pl. a FELEDÉS VAGY ÉBREDÉS alján is szerepelt.
Jim Carrey a Holdra mászott a létrán, Tonto pedig a korábban ezüstöt szállító vonaton állított létrát, amely vonatot ő rabolta el. Mikor létrát mászik már nincs a szerelvényhez kapcsolva a Hold féme.
Mikor Tonto, vagyis Johnny Depp átlép a Jupiter lekacsolt szerelvényeire, a lovas lekapcsolja a 23-as vagont. Ekkor Tonto átugrik a korábban lekapcsolt ezüstöt tartalmazó vagonokra, amely aztán nekiütközik a 23-as vagonnak, amely így keresztbe fordul. Láthatóan a jelenetek nem véletlenül vannak így megszerkesztve.
William Fichtner pedig a 23-ason annyit közöl, hogy a vonat a pokolba megy.
Nos, ha a nigredót kell megjárni, akkor az alvilágba le kell szállni. Jézus meghalt a kereszten, három nap múlva pediglen feltámadott. Pálosaink meghaltak, aztán romolhatatlan testtel várják a feltámadást (részben már feltámadtak rózsaillatú testtel, csak még alszanak).
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/maganyos_lovas_kepek_9.jpg?48595367
A Jupiter szerelvényei áthajtanak a 23-ason, melyen a gonosz Butch Chavendish veszett oda. A Jupiterhez pedig Tom Wilkinson hozzákapcsolja a mindenkin átlépő stílusával az ezüstöt, amely egyben a veszte is lesz, miután Tontó nem lövi le, nem válik gyilkossá, hanem lekapcsolja a többi szerelvényt. Így a negatív Tom Wilkinson már egyedül rohan a végzetébe, ráhajt a korábban lerombolt hídra a Jupiterrel együtt 7 részes szerelvénnyel és a kincsével.
Mondandója a film végén levő mozdonyos jelenetnek, hogy a negatív egyéniség nem mehet át a hídon, bármennyi kincse is van.
A MAGÁNYOS LOVAS filmet egyébként Gore Verbinski rendezte, aki az aranyhalat fogó RANGO-t és a KARIB TENGER KALÓZAI filmeket is Johnny Depp-el, telis tele szimbolikákkal, így érthető, hogy ezen film is hasonlóan készült.
Johnny Depp és Gore Verbinski közös, KARIB TENGER KALÓZAI filmjénél is bemutattam a szerencsekereket és a nigredót, mely a Leviathán/FÉL-ELEM 1-ben szerepelt.
Tom Hanks egyébként ezt a spirálos és vonatos hegyre menetelt (Tejút) mutatta be a POLAR EXPRESS-ben, ahogyan Tonto is ezen jelenetek után mutatta be a vonatos órát 109-el.http://hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/polar_express_poszterek.jpg?94807959
                                           FOLYTATÁS KÖV.
 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 336
Heti: 927
Havi: 6 353
Össz.: 1 109 701

Látogatottság növelés
Oldal: FEKETESÉG LEGYŐZÉSE
HATODIK NAPON - © 2008 - 2024 - hatodiknapon.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »