HATODIK NAPON

ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

1994-ben mutatták be a DUMB ÉS DUMBER filmet Jeff Daniels és Jim Carrey főszereplésével.
A filmet 107 percesre készítették, amely szám a film végén is megjelenik, a Hawaii-s Bikini Túra buszon.
A 107-es 2013. aug. 15-én egy aranyalma beigazításnál köszönt vissza, nukleáris reaktorral párosítva, melyről a KÉSZÜLŐDÉS, MIRE IS?-ben is írtam.
                   http://3.bp.blogspot.com/-eIa8ghtfi3g/Ug68ZRUe_0I/AAAAAAAAj2c/-YA1vdRtkOQ/s320/77.png
A DUMB ÉS DUMBER-ben a kutya-kocsiban (84-es!) 7 kutya volt, vagyis 2 nagy kutya, melyek közül az egyik fekete, másik fehér és 4 kiskutya, Jeff Daniels pedig a hetedik a kutyás jelmezben.
Magyarul a 107-es szimbolizmus jelenti egyben a 17-et is és a 10/7-et is.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/dumb_es_dumber_kepek_0.jpg?18541649
A filmet DVD-n már bővített verzióban 109 percesre (mint a MERU-hegy) készítették, amely szám a filmben az étteremnél álló kutya-kocsinál jelent meg, melynek kutyajelmezbe öltözött sofőrje a már említett Jeff Daniels volt, a két évvel később megjelenő 101 KISKUTYA film főszereplője.
Az étteremben ütköznek össze a “dilibogyók” a 69-es (SIXTY-NINE) sapkás személlyel egy elhajított tartó miatt, míg a kutya-kocsi a 69-estől indul el a film elején Jeff Bridgessel.
A 69-es sapkás, kinek 4 fős asztalánál egy macska látható, Jim Carrey-vel egy WC-ben találkozik újra, ahol a falon, amelyen egy kutya is látható, az szerepel, hogy márc. 25-én 2:15-kor találkozóra kerül sor.
Az üzenetben szereplő 25+2+15 számok összeadva a 42-őt adják ki, míg az üzenet egy későbbi jelenetnél már át van írva márc. 28-ra.
Március 25-e szerepel ekkor Jim Carrey 23-ast (negyed-három+23-AS SZÁM film) mutató óráján is, ami abból a szempontból lényeges, ugyanis március 25-e ÍRISZ (szivárvány istennője, istenek hírvivője) névnapja, és Gyümölcsoltó Boldogasszony (Urunk születésének hírüladása - az ünnep Húsvét napjától függően mozoghat) napja a kereszténységben.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/dumb_es_dumber_meg_a_69.jpg?80392118
A Nagy-Kutya/Szíriusz jelen esetben a tudatosság kapuival, emelkedésével áll kapcsolatban.
A DUMB ÉS DUMBER-el egy évben mutatták be a FÉKTELENÜL filmet, melyben szintén Jeff Daniels volt látható TEMPLE/TEMPLOM név alatt, a Szíriusz szimbolikás Neo/Keanu Reeves mellett. 
Jim Carrey pedig Jeff Danielhez hasonlóan a TRUMAN SHOW-ban került kapcsolatba a dalmatával (Plútó/Hádész) és a Szíriusszal.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/101_kiskutya_-_speed-truman-dumb_es_dumber.jpg?96660500
A 101 KISKUTYA filmben 99 kiskutya és 2 nagykutya szerepelt, így a magyar cím zavaró. Angolul egyébként nem kiskutya, hanem 101 DALMATA a címe.
15 kiskutya születik a 2 nagy kutyához, ami így 17 lett. 
101 kutyából 17 az 84, vagyis 84 kiskutya csatlakozott a 17-es családhoz.
A 17 a Szíriusz egyik száma, a 84 pedig a DOGSTAR, vagyis a Kutyacsillag/Szíriusz gemátriája és a teljes, 360°-os szivárvány.
Jim Carrey neve a DUMB ÉS DUMBER-ben Lloyd Christmas, vagyis Karácsony, akihez pedig hexagonos kopogtatóval zörget be, annak neve Mary Swanson (SWAN = HATTYÚ és Mária)
A limuzin rendszámában, melyet Jim Carrey/JC/CHRISTmas vezet, a hetes számot fedezhetjük fel.
Jim Carrey a hetes TV-csatorna műsorvezetőjét utánozza, ami csak a film kimaradt jeleneteiben látható a DVD-n, de pl. a MINDEN6Ó filmben a hetes csatorna munkatársa is volt.
Jim a kutyás kocsiban bemutatja a sebes futást és elmondja, hogy egy filmből vette az ötletet, hogy a 69-es sapkás Gilette-t megtréfálják, amely a film pedig 500-al és lefejezéssel zárult, ahogyan Jimet 2013-ban le is fejezik a KICK ASS 2-ben.
Petey papagájt is lefejezték, Jim szerint pedig Petey üzenete a cselekménnyel, hogy ki kell tárni a szárnyakat, és repülni kell, mely szintén a DVD extráiban látható.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/dumb_es_dumber_kepek_1.jpg?47857188
Jim Carrey a villámsebességű futást a DICK ÉS JANE TRÜKKJEI filmnél is bemutatta.
        http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/a_jc_villam_kepek.jpg?78554966
Jim/JC/CHRISTmas az 1-es slusszkulcsos limuzint vezeti, Mary Swansont pedig a 4-es kapunál rakta ki a repülőtéren, ahol a 171-es kapun ment Aspen-be, “fel a hegyre”.
Dumb és Dumber, azaz Lloyd Christmas és Harry Dunne is a 4-es lakásban lakik, 4 főt vertek át az étteremben, és 4 főre fizetnek 500-as (főnix) belépőt a 24. jótékonysági estre, ahol a szervező 4-et mutat.
Nicomachus szerint a püthagoreusok a négyes számot a “legnagyobb csodának”, “egy másféle Istenek”, “egy sokoldalú istenségnek”, “a Természet forrásának” és “kulcsa hordozójának” nevezik.
Ez a “matematikai elv állandóságának bemutatója és oka”.
Az ókor szinte minden népe rendelkezett egy négy betűből álló isten-névvel, és közülük sokan vélték a 4-et isteni számnak.
4 évszak, 4 égtáj, 4 elem (Tűz-Víz-Levegő-Föld), 4 folyó az Édenben, stb.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/dumb_es_dumber_kepek_2.jpg?83961968
Dumb és Dumber kocsija egy 1984-es Ford Ecocoline kutyává alakítva.
Mint szerepelt a 84 a DOGSTAR, vagyis a Szíriusz számértéke, amellyel mindkét szereplő kapcsolatba került.
Mikor Aspenbe tartanak és Jim/Christmas vezet, a kutyajárgány másik irányba megy, vagyis Lincoln felé tér le az útról, ami után a kutya elcserélésre kerül egy csodamocira, mely 1 liter/100km-es fogyasztású.
                         LINCOLN = ZEUSZ = JUPITER = 42
Miután kiderül, hogy a Mary Swanson által a reptéren hagyott táska pénzt tartalmaz, Harry és Lloyd kicsapnak a hámból, és vesznek egy vörös ördögöt, vagyis Lamborgini Diablo-t. Magyarul, amint kapcsolatba kerültek a pénzzel, azonnal az ördög jelent meg mellettük. Ekkor veri át barát a barátot egy nő miatt, ami így filmben mókás, de az életben nem annyira.
Mint kiderül az aspeni jótékonysági vacsora 23 veszélyeztetett faj megmentéséről szól, ahol Jim Carrey/Christmas lelövi a hóbaglyot.
A baglyokhoz sok jó és sok rossz, emberi elmék által kitalált dolgot társítanak. Úgy tartják, hogy az élők és holtak világa közt repül, a halál hírvivője, bölcsesség és tudás szimbóluma, stb. Romániában pedig a jelenlegi hóbagoly, mint szimbolika, a vezeklő bűnös lélek útban a mennyországba. Akik a baglyokról a leplet lerántották, azok közt volt a filmben a negatív személy, így valamelyest, ha nem is teljesen, de érthető.
http://hatodiknapon.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/4/240913/kepfeltoltes/dumb_es_dumber_kepek_3.jpg?99710187
Mivel a cikk a 107-el indult, amely hosszúságúra voltaképp a DUMB ÉS DUMBER is készült, és amely számmal zárult, egy példa magára a számra. 
A Columbia űrsikló sabbath napján zuhant le úgy, hogy a roncsok a texasi Palestine nevű város körzetére hullottak, ebben az STS-107-es misszióban pedig az első izraeli űrhajós, Ilan Ramon vett részt és veszett oda.
Magyarul kifejezve, itt valakiknek kapcsolnia kellene, hogy milyen következménnyel járnak a cselekmények, amik előbb-utóbb visszaszállnak karmaként az azt elkövetőre, vagy elkövetőkre.
Van önként vállalt sors, hogy a világ megtartasson és van karmaként beteljesülő sors, amelyen csak a szeretet által lehet túllépni.
Ezzel kapcsolatban Jim Carrey mondja el ugyanazt, amit körvonalazva Jeff Daniels is a DUMB ÉS DUMBER extráiban, habár én személy szerint nem vagyok egy Eckhart Tolle rajongó, hisz Jézus az Út.
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 118
Heti: 359
Havi: 2 099
Össz.: 668 363

Látogatottság növelés
Oldal: JC/CHRISTmas ÉBREDÉSE
HATODIK NAPON - © 2008 - 2018 - hatodiknapon.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »